Britta Hansesgaard

Britta Hansesgaard er keramisk designer uddannet fra Central
Saint Martins College of Art and Design, London.

CLAY MATTERS
I serien “Clay Matters” er alle skåle hånddrejede og glaserede på mit
værksted i Malling.
Jeg leger med de forskellige lertypers farver og strukturers samspil med formen, og lader den uglaserede overflade træde frem. Ved at variere lertyper, glasurer og brændingstemperaturer, videreudvikles seriens udtryk – det eneste der forbliver konstant er formen. En arbejdsmåde der giver mig mulighed for a lege med, og fordybe mig i materialerne og mit håndværk.

BØRNESTEL -UPCYCLING
Børnestellet er lavet af genanvendt porcelæn fundet på loppemarkeder og genbrugspladser rundt om i Midtjylland. Hvert design er udført med keramiske transfertryk, efterfulgt af en brænding til 820 grader Celcius der sikrer, at transfertrykket smelter sammen med den eksisterende glasur. Det gamle porcelænsservice jeg bruger, er ofte produceret til meget høj kvalitet og tåler sagtens videreforarbejdning og den ekstra brænding til 820 grader Celcius.

Som keramisk designer nyder jeg at arbejde med et allerede eksisterende produkt, drage nytte af det oprindelige design og materiale, og give det nyt liv via farve og illustration.
Modsat mit arbejde ved drejeskiven hvor processen fra ide, til formgivning og færdigt produkt kan være mange uger og måneder undervejs, så er arbejdet med upcycling og transfertryk umiddelbart, og jeg elsker at skabe et unikt univers på hver enkelt ting. Hvert stykke porcelæn i børnestellet har sin egen lille historie, og vil forhåbentligt bidrage til mange nye historier, hos de børn de lander hos.

KONTAKT

Web
hansesgaard.dk

Email
britta@hansesgaard.dk

Tlf
22867447

BRITTA HANSESGAARD
Keramisk Designer
BREDGADE 23
8340 MALLING